Для перевірки уроку відправляйте заповнений бланк уроку на електронну адресу vkrivenchuk@list.ru
або
завантажте його із цієї сторінки.

Завантажити файл

On the road to Super Bank

Забуте багатство

Багато років тому помер один багатий англієць. Коли його улюблена донька прочитала залишений батьком заповіт, вона гірко заплакала. Спадкоємиця, писав батько, отримає мою Біблію і все, що в ній міститься. Леді була розчарована, вона розраховувала отримати щось більш суттєве.

Завантажити

On the road to Super Bank

Бог відкриває майбутнє

Якось увечері один проповідник вирушив у далеку дорогу. Перед ним була відповідальна зустріч. Ніч видалася темною, падав дощ. Дорога пролягала через гори і на найнебезпечнішій ділянці дороги в автомобіля відмовила система освітлення. Машина рухалася тепер у повній темряві.

Завантажити

On the road to Super Bank

Божий план для майбутнього

Народи світу витрачають величезні кошти, аби дістатися до Місяця. Людина готова залишити Землю і знайти якусь іншу планету, аби позбутися безлічі земних проблем. Однак освоєння космічного простору не приносить нам визволення. Доки людське серце сповнене егоїзму, доти наше життя буде опоганене гріхом і злочинами.

Завантажити

On the road to Super Bank

Єдина Надія світу

Ніколи ще світ не стояв перед лицем такої великої кількості невирішених проблем як тепер. Щодня засоби масової інформації повідомляють про екологічні катастрофи, злочини і насильство, яких не здатні позбутися навіть високорозвинуті держави.

Завантажити

On the road to Super Bank

Час закінчується

Немає нічого дивного втому, що людина, поглянувши на небо, може передбачити: «Схоже, буде буря». Про це згадав Христос, говорячи: «...Як вечір настає, кажете: Буде погода, бо червоне небо. А вранці: Буде негода, бо червоне небо захма-рюється. Отже, вигляд неба ви пояснити можете, а ознак часу — не здатні?» (Матв. 16:2-3).

Завантажити

On the road to Super Bank

Живий люблячий Бог

Був час, коли майже всі мешканці християнських країн вірили в Бога. Атеїсти були винятком. Змінюються часи, змінюється й уявлення про Бога. Багато хто сьогодні вважає, що наука заперечує існування Бога. Велика держава виключає саме ім'я Бога із суспільства, аби звільнити місце для власної ідеології. Навіть деякі визнавці християнства впевнені: Бог помер.

Завантажити

On the road to Super Bank

Походження зла

Не так давно повітряний флот США продемонстрував новий метод безпілотного керування. Аероплан викотився на злітну смугу, розвернувся носом за вітром і злетів. У повітрі літак здійснив кілька маневрів, покружляв над полем і щасливо приземлився. Глядачі, звісно, розуміли, що літак літає не сам по собі. Усі знали: маневрами керує людський розум із землі.

Завантажити

On the road to Super Bank

Що ви думаєте про Христа?

Це було відразу після завершення Другої світової війни. Руїнами однієї з вулиць Берліна, долаючи перешкоди, пробирався похилого віку проповідник. В одному місці йому допоміг молодий чоловік. Коли розговорилися проповідник запитав: «Скажіть мені, юначе, чи знаєте ви Ісуса Христа?» Юнак знітився, засмутившись, шо не може бути корисним своєму симпатичному супутникові, і сказав: «Вибачте, добродію, я не знайомий з ним. Але, можливо, ви запитаєте в поліцейській дільниці? Можливо, там знають, де він живе».

Завантажити

On the road to Super Bank

Проблема гріха і Божий Закон

В одній із газет надрукували історію про маленьку дівчинку, котра, бавлячись у гаражі, знайшла пляшку з якоюсь рідиною і скуштувала її. Цікавість і непослух — їй було заборонено торкати незнайомі предмети — мали сумні наслідки. Дівчинку в стані гострого отруєння доставили в лікарню, однак надто пізно. Рідина, яку дівчинка прийняла за напій, виявилася отрутою для бур'янів, смертельною для людини.

Завантажити

On the road to Super Bank

Гріх, його наслідки та спасіння

Людина на ім'я Віктор Н. була звинувачена у викраданні дітей з метою вимагання грошей. Суд виніс злочинцеві смертний вирок. Звичайно, він не хотів помирати, тому кілька років наполегливо боровся за своє життя. Він придбав багато книг із судочинства і вивчав їх так ретельно, як ніхто й ніколи раніше. Тепер його життя залежало від того, чи знайде він відповідну статтю в законі, яка дозволить змінити вирок.

Завантажити

On the road to Super Bank

Як стати новою особистістю?

Можливо, ви пам’ятаєте опубліковану колись у газетах історію про те, як одна сім 'я взяла в дім пантеру, їй було кілька днів від народження, коли батьки подарували «живу іграшку» маленькій донечці. Дівчинка була доброю до своєї улюблениці, вони годинами бавилися разом. Однак пантера росла і з кошеняти незабаром перетворилася на велику дорослу хижу тварину.

Завантажити

On the road to Super Bank

День Господній

Один проповідник відвідував людей переконуючи їх досліджувати Біблію. Одного разу він зупинився порозмовляти з людиною, яка працювала у своєму саду. Коли проповідник запропонував співрозмовникові приділити трохи часу для читання Біблії, той відповів: «Я настільки зайнятий, що не маю часу навіть почитати гуморески в газетах».

Завантажити

On the road to Super Bank

Бог відповідає на молитву

Це трапилося під час Другої світової війни. Пілот катапультувався над Тихим океаном з підбитого літака. На щастя, невеликий гумовий човен, якими оснащуються військові літаки на випадок аварії, виявився неушкодженим. Минуло кілька годин, льотчик плив у своєму крихітному човні невідомо куди, а допомога не надходила. Тоді у розпачі він звернувся до Господа з такою молитвою: «Дорогий Господь!...

Завантажити

On the road to Super Bank

Божі гроші у моєму гаманці

Перше, що зробив Христос на початку Свого служіння в Єрусалимі, — вигнав із храму міняльників і торговців. Через три з половиною роки, коли Його земне служіння наближалося до кінця. Господеві знову довелося виганяти міняльників із храму. Чому Христос так суворо повівся з ними?

Завантажити

On the road to Super Bank

Закон і Євангеліє

Американські оглядачі зауважують, що нація витрачає багато сил на боротьбу зі злочинністю. Невблаганна статистика повідомляє, шо в останні роки злочинність серед молоді досягла рекордних розмірів. Люди, на яких покладена відповідальність за дотримання законності в країні, з сумом визнають: американці ставляться до законів не належним чином.

Завантажити

On the road to Super Bank

Євангеліє і недільний день

Мільйони щирих християн сумлінно відвідують церкву та стримуються від буденної роботи в перший день тижня, тобто неділю. І вірять, що саме так Бог наказав чинити. Якщо запитати прихильників різних християнських сповідань, чому вони проводять богослужіння першого дня тижня замість сьомого, встановленого Богом у Четвертій Заповіді, можна почути різноманітні пояснення.

Завантажити

On the road to Super Bank

Шлях до здоров’я

Кожен, хто купує автомобіль, отримує керівництво з експлуатації, де докладно розповідається, як потрібно доглядати за машиною, щоб отримувати від неї задоволення. Даються рекомендації, з якою швидкістю можна їздити, яким мастилом користуватися, як доглядати механізми.

Завантажити

On the road to Super Bank

Чи має Христос Церкву на землі?

Один молодий чоловік приїхав з Китаю до США на навчання. У реєстраційній анкеті, яку йому запропонували заповнити, було запитання: «Яку релігію ви сповідуєте?» Англійською молодий китаєць володів погано, тому замість слова «конфуціанство» (одна з поширених у Китаї релігій) написав «соnfusion», що означає «безладдя», «замішання».

Завантажити

On the road to Super Bank

Чи мертві є живими?

Хлопчик блукав кладовищем і читав надмогильні написи. Одна епітафія особливо зацікавила його: «Зупинися, мій друже, коли проходиш мимо. І я колись був таким, як ти. А незабаром ти будеш таким, як я. А тому готуйся іти за мною». Хлопчик замислився, потім дістав олівець і написав поряд з епітафією: «Я не згоден іти за вами, доки не дізнаюся, куди ви пішли».

Завантажити

On the road to Super Bank

Що таке пекло?

Від самого початку головне завдання сатани полягало в тому, щоб спотворено представити Божий характер. Перебуваючи на Небі, він спонукав ангелів сумніватися у справедливості і любові Бога. Він мав такий успіх, що підбурив третю частину ангелів на повстання проти Бога.

Завантажити

On the road to Super Bank

Тисячолітнє царство

Одна людина прийшла до пастора і сповістила новину: «Кажуть, шо диявол закутий у кайдани і настало тисячолітнє царство!» Пастор відповів: «Невже? Але, якщо це правда, тоді, імовірно, ланцюг гумовий і добре розтягується від Парижа до Бомбея і від Вашингтона до Москви».

Завантажити

On the road to Super Bank

Ваш день на суді

Чи доводилося Вам коли-небудь бути присутнім на судовому процесі, де вирішується доля підсудного — на життя чи на смерть? Коли людину звинувачують у злочині, гідному смертної кари, підсудний та його адвокат особливо ретельно зважують кожну деталь показів свідків. Долю може вирішити навіть одне слово.

Завантажити

On the road to Super Bank

Що значить слідувати за Ісусом?

Одна із зворушливих біблійних історій — розповідь про молодого багатого начальника, котрий прийшов до Ісуса з питанням, як отримати вічне життя (Матв. 19:16-22 Н.З.). Чи не відображає ця історія переживання багатьох людей?

Завантажити

On the road to Super Bank

Навіщо я маю хреститися?

Дуже давно у стародавній Сирії жив один чоловік на ім'я Нааман. Він був полководцем сирійської армії. Одного разу він виявив, що уражений проказою. Тепер цю хворобу навчилися лікувати, але тоді такий діагноз означав тільки одне: хвороба могла довгі роки мучити людину, яка ставала ізгоєм суспільства.

Завантажити


Надіслати файл уроку на перевірку